Mobil uygulamalar için en yaygın API kimlik doğrulama yöntemleri nelerdir?
OAuth 2.0, JWT (JSON Web Token) ve API anahtarları, mobil uygulamalar için yaygın kimlik doğrulama yöntemlerindendir.
OAuth 2.0, JWT (JSON Web Token) ve API anahtarları, mobil uygulamalar için yaygın kimlik doğrulama yöntemlerindendir.
SQLite, Realm veya diğer lokal veritabanı çözümleri kullanarak API yanıt verilerini önbellekleyebilirsiniz.
Offline-first yaklaşımı, uygulamanın öncelikle çevrimdışı çalışacak şekilde tasarlandığı ve API verisinin yerelde önbelleklendiği bir stratejidir.
GraphQL, istemcinin ihtiyaç duyduğu veriyi spesifik olarak sorgulamasına, veri yapısını özelleştirmesine ve tek bir istekle birden fazla kaynağı sorgulamasına olanak tanır.
API hataları için özel hata kodları ve mesajları döndürmek, hataları loglamak ve istemciye uygun hata yanıtları sağlamak ile hata yönetimi yapılır.
REST, GraphQL, SOAP ve RPC gibi farklı API türleri mobil uygulamalar için kullanılabilir.
API rate limiting, belirli bir zaman diliminde yapılabilecek API istek sayısını sınırlama yöntemidir. Bu, sunucunun aşırı yüklenmesini önlemek için yapılır.
Özel iş ihtiyaçları, veri güvenliği, özelleştirilmiş işlevselliğe ihtiyaç duyulduğunda veya üçüncü taraf API sınırlamaları olduğunda kendi API’nızı oluşturmayı tercih edebilirsiniz.
Kimlik doğrulama hataları, sunucu yanıtlarının beklenmedik olması, ağ sorunları ve versiyon uyumsuzlukları API entegrasyonu sırasında sıkça karşılaşılan sorunlardandır.
Postman, API’lerin test edilmesi ve belgelendirilmesi için kullanılan popüler bir araçtır. İstekler oluşturarak API yanıtlarını doğrudan kontrol edebilirsiniz.
Eğitim danışmanlarımız sizinle iletişime geçerek kurumunuzun ihtiyaclarını belirlemenize yardımcı olacak ve çalışanlarınızın ihtiyaç duyduğu en doğru eğitimleri size sunacaktır.
Digital Vizyon Akademi © Tüm Hakları Saklıdır 2023