CSS Eğitimleri
CSS (Cascadng Style Sheets),HTML ve JavaScript gibi aynı teknolojide olan internet sayfalarının kodlamasında kullanılan bir kodlama programıdır.
“Basamaklı Stil Sayfaları” anlamına gelen CSS (Cascadng Style Sheets), “yazı tipi, renk, boyut, arka plan ve dokular” gibi web sayfası öğelerinde istediğiniz değişiklikleri belirtmenize olanak tanıyan bir programlama dilidir. CSS ile kar yağışı, uçan kuşlar, yükleme ikonu gibi animasyonlar yaparak web sayfalarına şık detaylar eklemek mümkün. Ayrıca CSS, web sitenizin cep telefonları, masaüstü bilgisayarlar ve tabletler gibi farklı cihazların ekranlarında nasıl görüneceğini kontrol etmenizi sağlar. CSS, başlıklar ve paragraflar gibi HTML’de kullanılan öğelerin (etiketlerin) nasıl görüntüleneceğini belirler. Web sayfanızın her öğesini biçimlendirmek için CSS’yi kullanabilirsiniz. CSS, web sayfanız üzerinde tam kontrol sağlar ve istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Web sayfanızın her öğesini biçimlendirmek için CSS’yi kullanabilirsiniz. CSS, web sayfanız üzerinde tam kontrol sağlar ve istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz. Başlık, paragraf elementlerinin HTML de nasıl görüntüleneceğini bildiren CSS’dir.
Başlık kırmızı mı, logo büyük mü yoksa sol üst köşede mi olmalı? HTML onları karar vermez. CSS’nin devreye girdiği yer burasıdır. CSS’nin rolü, neyin, nerede ve nasıl görüntüleneceğini tanımlamaktır. Örneğin, logoyu sayfanın sol üst köşesini tamamen kaplayacak şekilde görüntülemekten CSS sorumludur. Bir ay sonra logonun sağ üst köşenin tamamını kaplaması gerekiyorsa, HTML koduna veya logoyu içeren resim dosyasına dokunmadan CSS ile yapılacaktır.
CSS Kodu Eğitimi
Temel web tasarımı ile başladıysanız ve sitenizi görsel olarak güzelleştirmek istiyorsanız CSS Code Eğitimi tam size göre! CSS kodlarını biliyor ve etkin bir şekilde kullanıyorsanız, hayalinizdeki web sitesini hazırlamanıza bu eğitim ile ulaşabilirsiniz.
CSS kodları nelerdir?
CSS kodları, HTML eklentisi olarak çalışan ve HTML açıklama diline ek olarak web tasarımı için daha gelişmiş seçenekler sunan bir sistemdir. CSS kodları, şekil ve metinleri şekillendirmek için en yaygın araçlardan biridir.
CSS kodları ile neler yapılabilir?
- Yorum belgesi olarak yalnızca HTML metni bozuk görünüyor. CSS kodları, HTML araçlarıyla üretilen HTML belgelerini ve biçimlendirme dosyalarını geliştirmek için kullanılır,
- CSS kodları, HTML etkin bir web sayfasının görünümünü basitçe tanımlayabilir,
- CSS, öğrenmesi ve uygulaması kolay bir dildir,
- Kullanıcı Arayüzü yazılımı araçlar, kodlarıyla CSS için etkin bir şekilde optimize edilmiştir CSS sistemi, HTML’nin görsel destek eksikliğini telafi ederek web sitesi bakımını ve programlamasını kolaylaştırır.
CSS kod eğitimine kimler katılabilir?
- Temel web tasarımı bilgisine sahip olanlar,
- HTML biçimlendirme dili ile görsel desteği öğrenmek isteyenler,
- CSS kodlarıyla daha işlevsel tasarımlar yapmak isteyenler,
- Kısayollar, CSS kodları ve Ana sayfada Tasarım yapmak isteyenler
- CSS Kodlarında uygulanması Uzmanlık kazanmak isteyen herkes
CSS kodlarını kullanmanın faydaları nelerdir?
- Web sitesine içerik esnekliği sağlar. CSS kodları özel yapıları sayesinde aynı içeriğin web sayfasının farklı bölümlerine entegre edilmesini sağlar. İçeriğin esnekliği sayesinde, web sayfasının her bölümü için ayrı ayrı CSS kodu eklemenize gerek yoktur.
- Bilgi depolar. CSS kodları bir bilgisayar tarayıcısına yüklendiğinde, birden çok CSS dosyasında saklanır. Kod dosyalarının her seferinde yeniden indirilmesi gerekmediğinden veriler kaydedilir.
- Web sitelerini güncellemenin en kolay yolunu sunar. Her sitenin görsel desteği CSS kodları ile entegre çalıştığı için zaman içinde güncellenen görsel desteğin ek bir çaba harcamadan siteye entegre edilmesini sağlar.
- Bu, güncel kodlama için uygun bir temel sağlar. Tüm tarayıcılar için görsel optimizasyon sunduğundan, farklı cihazlar için farklı görsel uygulamalar yapmak için insan çabasından tasarruf sağlar.
CSS Kodları eğitimi sonunda başarı sertifikası var mı?
CSS Kodları eğitiminde, kurs içeriğine yeterli ilgiyi gösteren katılımcılara başarı sertifikası verilecektir. CSS kodları Eğitimin başarı sertifikası, katılımcının CSS kodlarını nasıl kullanacağını bildiğini gösterir.
CSS Kodları Eğitimleri ile neler öğreneceksiniz?
- CSS kodları nelerdir?
- CSS kodları nasıl kullanılır?
- CSS kodlarının avantajları nelerdir?
- CSS kodlarını birçok farklı alanda kullanmak
- CSS kodlarını içeren web sayfalarına görsel destek sağlamak.
CSS Eğitimleri Nelerdir?
CSS eğitimlerini 2 (iki) başlık altında öğrenebiliriz. Bu eğitimleri açıklamaya çalışacağız.
- CSS Boot Camp Eğitimleri
- JavaScript ve CSS3 ile HTML5′ te Programlama Eğitimleri
1) CSS Boot Camp Eğitimleri
Zarif ve duyarlı web siteleri oluşturmak ve tasarlamak istiyorsanız, giriş niteliğindeki CSS Bootcamp eğitimi, web tasarımı ve geliştirme için CSS öğrenmenize yardımcı olacaktır. Yeni başlayanlar için tasarlanmıştır, öğreticiden en iyi şekilde yararlanmak için önceden CSS bilgisine ihtiyacı olmamaktadır
Temel bilgilerle başlayacak ve edindiğiniz pratik bilgileri pratikte ve her adımda uygulamalara odaklanacağımız örneklerde kullanacaksınız. Css boot camp eğitimi sonunda, güzel ve işlevsel bir kullanıcı deneyimi yaratmak için CSS’nin temel tasarım öğelerini uygulamayı öğrenmiş olacaksınız.
CSS Boot Eğitimlerinde Neler Öğreneceksiniz?
- Yeni seçicileri, sözde sınıfları ve sözde öğeleri kullanarak stil öğeler oluşturmayı
- @font-face dahil yazı tipi ve metin efektlerini kullanabilmeyi
- Yeni degrade, maske ve arka plan görüntüsü tekniklerini kullanmak
- Animasyonları, geçişleri ve 2B ve 3B dönüşümleri uygulayabilmek
- Medya sorgularını kullanarak içeriği mobil ve tablet cihazlar için uygun şekilde oluşturabilmek
- Çeşitli CSS3 teknikleri için satıcıya özel önekleri ve tarayıcı desteğini anlayabilmek
- CSS optimizasyonunu dahil edinebilmek
- CSS oluşturmayı ve performansı anlayabilmek
2) Java Script ve CSS3 ile HTML5’ te Programlama Eğitimleri
Yazılım geliştiriciler ve tasarımcılar; JavaScript, HTML5 ve CSS3’ü tüm cihazlarda, platformlarda ve tarayıcılarda harika görünen web sayfalarında birleştirir. HTML5 web siteniz için doğru biçim. “JavaScript”, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmasına yardımcı olur. “CSS3” tasarımı daha da güzelleştirir. Güçlü kütüphaneleri olmasından dolayı daha fazla şirket bunu benimsemektedir. HTML5, CSS3 web geliştirmeden doğdu. Bu üç dil, üretken ve gelişen daha iyi özelliklerden yararlandı, bu nedenle tüm web sitelerinin yaklaşık %94,5 ‘i izleyiciler tarafından yazılıyor. HTML5 ile eski masaüstü tarayıcılardan en yeni akıllı telefonlara ve tabletlere kadar her türlü kullanıcı arabirimini (UX) geliştirebilirsiniz. HTML5, CSS3 ve JavaScript öğreticisi, HTML hazırlığı, CSS stili ve JavaScript web uygulaması geliştirme, web sitesi oluşturma, köprüler ve arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında bilgi sağlamaktadır.
Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?
- Bir web uygulaması oluşturmak ve çalıştırmak için Visual Studio 2017’nin nasıl kullanılacağını açıklayın.
- Yeni HTML5 özelliklerini tanımlayın ve HTML5 sayfaları oluşturun ve biçimlendirin.
- JavaScript kullanarak bir HTML5 sayfasına etkileşim ekleme öğrenmek
- Farklı giriş türleriyle HTML5 formları oluşturma ve HTML5 niteliklerini ve JavaScript kodunu kullanarak kullanıcı girişini doğrulayabilmek
- XMLHTTPRequest nesnelerini ve Fetch API ‘ü kullanarak uzak bir veri kaynağından veri gönderin ve alın.
- CSS3 ile HTML5 sayfaları tasarlayın
- İyi yapılandırılmış ve sürdürülebilir JavaScript kodu oluşturun
- Modern JavaScript kodu yazın ve tüm tarayıcılarla uyumlu olması için kullanımını öğrenin
- Etkileşimli web uygulamaları için standart HTML5 API’lerini kullanın
- Çevrimdışı işlevselliği destekleyen web uygulamaları oluşturun.
- Farklı cihazlara ve form faktörlerine uyum sağlayan HTML5 web sayfaları oluşturun
- Canvas öğelerini ve ölçeklenebilir vektör grafiklerini kullanarak bir HTML5 sayfasına gelişmiş grafikler ekleyin
- HTML5 sayfasına animasyonlar ekleyin
- Web soketlerini kullanarak Web uygulaması ve sunucu oluşturmayı öğrenin
- Web çalışanı süreçleri ile uzun süreli işlemler gerçekleştiren bir web uygulamasının yanıt verme hızını iyileştirin
- Web uygulamalarını üretim için paketlemek için WebPack’i kullanın