Mesai Saatlerinde
Bir güvenlik ihlali bulunduğu zaman bunun sonuçlarından yalnızca birkaç tanesini düşünelim- özel bilgilerinize tamamıyla erişilebilir, güvenlik açıklarından dolayı ödenen devasa para cezaları- sorunları karşılamak için geçen zaman ve kaybettiğiniz bütçe miktarı, şirketinizin güvenlik açığı ile alakalı haberlerin yayılması ve referans kaybetmesi gibi durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Siber güvenlik temelleri uygulamalar ile daha ayrıntılı ve geniş kapsamlı bir anlayış kazandıracaktır eğitim alacak kişiler için kesinlikle gereklidir.
Bu cybersecurity (siber güvenlik) bölümü tutarlı güvenlik çözümü sağlamak amacıyla gerekli bütün siber rolleri kurallarına uygun olarak güvenilir bir sistem tasarımının nasıl yapılacağını ve karşılaşacağı zorluklar kişiye küresel bir bakış açısı kazanacaktır. Eğitim, lab ve uygulamalı münakaşa grupları ile beraber Internet, kuruluş, güvenlik ve üstündeki etkisi aynı zamanda günümüzün tehdit trendleri ile alakalı her şeyi öğreneceksiniz. Standart cybersecurity terminoloji ve uyumluluk ihtiyaç ve gereksinimlerini gözden geçirip, örnekleri inceleyip denetimleri ve açıkları en aza indirgeyecek uygulamalı tecrübe kazanmak. İçerilen laboratuvar içerisinde bot Net’ler, solucanlar ve Truva atları gibi canlı virüsler ile çalışacaktır.
Teknik cybersecurity bileşenlere ek olarak öğreneceklerimiz; cybersecurity Aracılığıyla riski azaltmak ve tehditleri ortaya çıkarmak, risk yönetimi, tehditlerin belirlenmesi, olağan ve olağanüstü durum kurtarma, güvenlik ilkesi yönetimi ve iş sürekliliği planlaması gibi gerekli teknik dışı yönlerini keşfetmek. Temel cybersecurity eğitimleri aynı zamanda; CISSP, CEH, CISA ya da CISM eğitimleri için başarılı bir temele sahip olmanızı sağlar.
Siber Emniyet Temelleri- Cybersecurity Foundations eğitimleri network konularının başlıca olanlarını Bu başlıklardan kısaca bahsedelim;
Physical (Donanım Katmanı)
Data(Veri Katmanı)
Network(Ağ Katmanı)
Trasnport(Taşıma Katmanı)
Session (Oturum Katmanı)
Presentation (Sunu Katmanı)
Application (Uygulama Katmanı)
*OSI Model
Yapı olarak iki katmanlı bir iletişim ve haberleşme protokolüdür. Üst Katman (Transmission Control Protocol) TCP verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve karşı tarafta bu paketlerin tekrardan düzgün bir şekilde birleştirilmesini sağlar. Alt Katman (Internet Protocol) IP ise, iletilen paketlerin talep edilen ağ adresine yönlendirilmesini kontrol eder. İlk olarak 80'li yıllarda Amerikan Savunma Bakanlığı (DoD) aracılığıyla OSI tabanlı sistemlere alternatif olarak geliştirilmiştir. DoD'un Amerikan pazarındaki ana gücü olması, bu protokolün Amerikan yazılımlarında standart kabul edilmesine neden oldu. İnternet'in atası sayılabilecek ARPANet bu nedenle TCP/IP ile doğdu. İnternet kullanımının büyük bir hızla artması ile beraber, TCP/IP OSI üstünde bir avantaj kurmuş oldu.
4.UYGULAMA KATMANI
3.TAŞIMA KATMANI
2.INTERNET KATMANI
1.AĞ ARAYÜZÜ KATMANI
TCP/IP Model vs. OSI Model
*TCP/IP Model vs. OSI Model
Bunlar network ‘ün temellerini meydana getiren katmanlardır. Bu katmanları tamamıyla öğrenmeden cybersecurity mantığını kavramak zorlaşır. BU katmanları bilen kişiler cybersecurity mantığını çok daha rahat ve kolay kavrayacaktır.
-Cybersecurity uzmanları,
-Güvenlik analistleri,
-Intel analistleri,
-Yönetim analistleri,
-Güvenlik operasyonlar personeli,
-Ağ yöneticileri,
-Sistem entegratörleri,
-VARS
-Güvenlik danışmanları eğitime katılabilirler.